dissabte, 8 de març del 2008

LA FESOMIA DE BACH



La Casa Museu de Bach de Eisenhach, vila nadiua del Gran Mestre, encarregà a l'Antropòloga escocesa Caroline Wilkinson, la reconstrucció digital del rostre de Johann Sebastian Bach.

Els resultats de la seva recerca concorden amb les dades aconseguides per mitjà dels retrats, mesures cranials i de la màscara mortuòria del Mestre.

La tècnica forense ha permès revelar-nos el rostre d'un home robust, d'àmplies faccions; front espaiós, incipients entrades en el cabell i llavis carnosos.

La doctora Wilkinson que ha fet servir les mateixes tècniques de reconstrucció facial que ja s'emprà per a descobrir la fesomia del faraó Tutankamon, de primer va refer el crani de Bach i després, mitjançant un programa informàtic, hi afegí els muscles, cartílags, pell i cabell fins a arribar al resultat final.

La Casa Museu de Bach, inaugurarà el proper 21 de març, el 323è Aniversari del naixement del gran organista i compositor, l'exposició " Bach en el mirall de la medecina" en la que l'element estrella serà el bust de cera que mostrarà aquest rostre reconstruït gràcies a la tasca de l'antropòloga Wilkingson.

Extret i traduït d’un article del diari “El Mundo”